A Teljesítmény nyilatkozat, “Declaration of Performance” tartalma:


A CE jelzéssel ellátható termékek esetében – 2013. július 1-jétől kezdődően – a korábbi szállítói megfelelőségi nyilatkozat helyébe az úgynevezett teljesítménynyilatkozat lépett. (DoP = Declaration of Performance), amelynek elkészítésével a gyártó felelősséget vállal azért, hogy az építési termék megfelel a nyilatkozatban rögzített és adatszerűen felsorolt teljesítményének.

A gyártók az azonos műszaki tartalommal rendelkező különböző szériákra egységes DOP-t adnak ki. Nem kerülhet forgalomba olyan kerámia burkolat, melynek egység csomagolásán nem található meg a CE jelölés.
Szintén kötelező a dobozon jól láthatóan jelölni annak a termékcsoportnak szabványos megnevezését, amelybe az adott termék – műszaki tartalma alapján – tartozik.
Az EU 14411:2012 szabványa definiálja a különböző típusú kerámia burkolatoktól elvárható műszaki paraméterek értékét és tűréshatárait.
A letölthető “Vevőtájékoztatóban” mindezt közérthetően foglaltuk össze.
A forgalmazott termékekre vonatkozó angol nyelvű, eredeti gyártói “Declaration of Performance” dokumentum magyar fordítása a Teljesítmény Nyilatkozat, amelyek a gyártók logoi alatt megtalálhatóak